Меню
<
>

ЖИТЕЛЯМ СУМЩИНИ, У ЯКИХ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ СТАНОВИТИМЕ ПОНАД 340 ГРИВЕНЬ, СУБСИДІЯ БУДЕ ПРИЗУПИНЕНА

На цьому під час брифінгу наголосила заступник директора обласного Департаменту соціального захисту населення Людмила МУСІЯКА

За її словами, жителі області, яким призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року.

Рахунки на комунальні послуги будуть приходити без урахування субсидії. Таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Одержувачі готівкової субсидії мають самостійно і своєчасно оплачувати комунальні послуги, використовуючи отримані кошти.

«Я прошу усіх, хто отримує субсидію, вчасно розраховуватися за комунальні платежі. Адже якщо у абонента виникає заборгованість понад 340 гривень – підприємства-постачальники мають право подавати до нас списки боржників. І якщо борг сплачений не буде – таким домогосподарствам субсидія буде призупинена, – зазначила Людмила Мусіяка.

– Наші люди мають вчитися фінансової дисципліни і розуміти, що субсидія – це допомога держави для оплати комуналки. Лише ті кошти, які залишилися після сплати цих платежів (заощаджені за рахунок економного споживання житлово-комунальних послуг) абоненти можуть витрачати на власний розсуд».

Як повідомила директор ТОВ «Сумигаз Збут» Олена РУДЕНКО, у березні близько 156 тисяч родин Сумської області субсидію на природний газ отримали «живими» коштами. Ці гроші споживачі повинні самостійно спрямувати на оплату за спожите в лютому 2019 року блакитне паливо.

«ТОВ «Сумигаз Збут» звертає увагу своїх клієнтів, що монетизована субсидія надається для оплати за спожитий газ. Ці кошти не є допомогою на придбання продуктів харчування, ліків тощо, – зазначила Олена Руденко.

– Витрати малозабезпеченими родинами отриманих субсидій не за призначенням збільшать заборгованість регіону за спожите паливо та призведуть до позбавлення субсидіантів державних допомог через борги».

Додати коментар