Меню
<
>

Ямпільчанин добровільно здав зброю

За останню добу на Сумщині громадяни здали п’ять мисливських рушниць.  Поліцейську статистику Місячника добровільно зданої зброї поповнили жителі Охтирського, Ямпільського, Лебединського районів та міст Суми і Білопілля.

До білопільського відділення поліції звернувся 55-річний місцевий чоловік. Він приніс мисливську рушницю «FUSILIFAKS» калібру 16 мм, і розповів, що зброю знайшов у домоволодінні свого покійного родича. Достеменно знаючи про дію Місячника добровільної здачі зброї, що триває на території області, приніс її до поліції, аби після відповідної перевірки оформити її у своє користування.

За аналогічних обставин знайшли мисливські рушниці своїх вже померлих дідів ще два жителі Сумщини, 34-річний житель Ямпільського району та 36-річний чоловік з Лебединщини. Вони теж скористались дією Місячника і здали гладкоствольні мисливські рушниці, відповідно «ТОЗ-5М» та «ТОЗ-БМ», калібру 16 мм.

Наразі всі здані «стволи» знаходяться на експертному дослідженні, за результатами якого по кожному з них будуть прийняті відповідні рішення - чи то про утилізацію, чи про можливість переоформлення її на нових власників.

Працівники поліції знову нагадують громадянам: місячник добровільно зданої зброї триватиме до кінця жовтня, тож всі, хто має на зберігання незареєстровану зброю, боєприпаси чи вибухові пристрої, можуть здати їх до органів поліції. Такий крок не тільки убезпечить власників цих речей від нещасного випадку, а й дасть змогу уникнути кримінальної відповідальності за порушення вимог статті 263 КК України.

Більше того, після відповідних перевірок громадяни зможуть оформити знайдену зброю у свою власність і користуватися нею вже на законних підставах.

За матеріалами Відділу комунікації поліції в Сумській області

Додати коментар