Меню

"Чорних" перевізників з Глухова взято під варту

Чотирьом особам, які незаконно переправляли людей на територію РФ, обрано запобіжні заходи. За клопотанням слідчого та прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням суду 14 листопада 2022 року обрано запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у незаконному переправленні людей через державний кордон України.

Організатора схеми взято під варту з можливість звільнення під 390 тис. грн застави. Його трьом спільникам обрано тримання під вартою з можливістю звільнення під 260 тис. грн застави.

Нагадуємо, що оскільки пункти пропуску через державний кордон у зв’язку із військовою агресією з боку російської федерації та введенням воєнного стану на території України закриті, житель м. Глухів організував схему систематичного переміщення осіб на територію держави-агресора.

До складу організованої групи він залучив іще двох чоловіків та одну жінку, які підшукували бажаючих виїхати до росії, відслідковували обстановку в місцях перетину кордону на Сумщині, забезпечували транспортом тощо. За свої послуги замовники брали від 350 до 1 500 доларів з людини.

Злочинну діяльність групи осіб припинено 12 листопада 2022 року під час спроби переправити через кордон 7 осіб. До цього також було задокументовано факт незаконного переправлення однієї людини. Всі четверо учасників організованої групи затримані в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення людей через державний кордон України) КК України.

Досудове слідство здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом працівників Державної прикордонної служби, співробітників Управління служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури. - повідомила Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар