Меню
<
>

На "Ластівці", в С-Буді, завтра пірнатимуть в освячену воду!

Минулоріч, на "Водохрещу", багато Серединобудців приїздило на Ямпільську Івотку, де в районі села Рудня, біля греблі, освятили ріку. В С-Буді, на жаль, людям ніде було прийняти саме у водоймі християнський обряд. Цього року Середино-Будська міська рада повідомляє:

 

- Для мешканців громади, що бажають взяти участь у цьому обряді, працівники комунального підприємства «БЛАГОУСТРІЙ» облаштували місце для купання на річці Ластовецька.

Там прорубана широка ополонка, встановлений хрест із льоду, після освячення води можна буде занурюватися.

Вважається, що купання на Водохреще «змиває» гріхи та загартовує організм. Але, якщо ви наважилися скупатися в ополонці на Водохреща, вам необхідно знати декілька простих правил, щоб купання було на благо:

– Потрібно заздалегідь порадитись із сімейним лікарем, щоб бути упевненими, що у вас немає медичних протипоказань, адже існує цілий перелік гострих та хронічних захворювань, при яких зимове плавання протипоказане. – Ніколи не купайтеся наодинці!

– Правильно підберіть одяг. Обов’язково візьміть з собою теплий одяг, щоб мати змогу після купання обтертися насухо і передягтись.

– Перш ніж зайти у воду – розігрійтеся. Для цього використайте легкі фізичні вправи – нахили, махи руками, присідання.

– Не затримуйтеся довго в ополонці, доцільно перебувати у воді не довше 1-2 хвилин.

– Ніяких алкогольних напоїв до купання. Вони сприяють розширенню судин, відтак організм швидко втрачає тепло і людина замерзає.

– Зігрійтеся після пірнання. Як тільки ви вийшли із крижаної води, гарненько розітріть тіло рушником. Далі надіньте суху білизну і теплий одяг. Після цього можна випити гарячого чаю.

Бажаємо здоров’я та вдалого свята!

Додати коментар