Меню
<
>

СУМЩИНА БЕРЕ УЧАСТЬ У ДРУГОМУ МІЖНАРОДНОМУ САМІТІ МІСТ І РЕГІОНІВ У РАМКАХ ДІЯЛЬНОСТІ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

 
У складі делегації і голови Ямпільської, Свеської громад Ольга Губар та Сергій Киркач. Цьогорічний захід за участі понад 250 представників українських та іноземних місцевих громад, як і минулого року, проходить під гаслом «As strong as united».
 
Він має на меті об‘єднати на одному майданчику українські та іноземні місцеві громади задля спільного партнерства, взаємопідтримки, обміну досвідом з метою перемоги та відновлення України, встановлення і гарантування миру і безпеки.
Президент Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, відкриваючи Саміт, наголосив, що на другому Міжнародному саміті міст і регіонів присутні представники 18 країн і Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола. Він подякував їй та іншим європейським лідерам за підтримку України.
«У червні має розпочатися новий, дуже важливий етап – етап перемовин про вступ України до ЄС. І я прошу вас і надалі нарощувати співпрацю між усіма нами у Європі. Робіть усе можливе, щоб ми всі на рівні своїх країн і на рівні всієї Європи не втрачали жодного шансу на безпеку, спокій та спільні результати. І сьогодні підготовлені нові домовленості між нашими громадами – України та ваших країн, нові угоди, які додадуть усім нам потрібної сили», – зазначив Глава держави.
Роберта Мецола зауважила, що ЄС стоїть разом з українцями із самого початку повномасштабного вторгнення й надалі всіляко допомагатиме, засуджуватиме агресора, ухвалюватиме санкції проти Кремля, а також притягатиме всіх причетних до воєнних злочинів до відповідальності. Президентка Європарламенту також висловила впевненість у європейському майбутньому України.
 Міжнародний саміт міст і регіонів започаткований, щоб об’єднати зусилля України та світу. Уперше він відбувся торік 20 квітня. І вже, за словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, продемонстрував свою ефективність. За цей час уклали понад 1600 партнерських угод, найбільше – з громадами та регіонами Польщі й Німеччини. Очільник уряду анонсував, що сьогодні на саміті будуть представлені нові проєкти, і закликав громади та регіони об’єднувати зусилля для допомоги енергосектору України.
Сьогодні саміт працює у рамках 4 відкритих панелей.
· Відновлення та розвиток громад і територій під час війни та у повоєнний період.
· Європейська інтеграція України: досягнення, виклики та перспективи у регіональному вимірі.
· Внутрішньо переміщені особи: гуманітарний виклик.
· Реабілітація жертв війни: медичний, психологічний та соціальний аспекти.
Результатом заходу стане підписання нових угод у рамках міжнародного територіального співробітництва з громадами з Німеччини, Польщі, Словаччини, Молдови, а також ухвалення підсумкової Декларації Саміту.- інформує Сумська обласна військова адміністрація
 
 

Додати коментар